Мирослав Долапчиев

Мирослав Долапчиев

Председател


Мирослав Долапчиев е председател на Националната асоциация за приемна грижа от юни 2012 г. Той и съпругата му Дойница са доброволни приемни родители и се грижат за малки деца. Мирослав Долапчиев е роден през 1979 г. в гр. Сливен.

Икономист. Управлява група от компании, сред които „Алокор“ ООД, която се занимава със системи за автоматизация в големи сгради.


Мария Благоева

Мария Благоева

Заместник-председател


Мария Благоева е приемен родител от София. От 11 години се грижи за тийнейджър, а от няколко години полага грижи за брат и сестра. Гордее се, че е един първите приемни родители в страната, които са се грижили за чернокож младеж. Мария Благоева напуска добре платената си професия на инженер, за да се отдаде на децата. Има един роден син, който активно споделя грижата за децата. Мария Благоева се гордее с първия си приемен син, който въпреки съпротивата на част от обществото се превръща в популярен, разпознат и предпочитан за мнозина млад човек. Сега Реми Тойн е известен танцьор и звезда в множество музикални видеоклипове.

“Станах приемен родител, защото исках да давам надежда и бъдеще на децата и да променям животи. Моите заслуги се простират до там да поема протегнатата детска ръка. Потенциалът, умът и желанието за промяна са техни.”, споделя Мария Благоева.


Гинка Илиева

Гинка Илиева

Програмен мениджър


Гинка Илиева е член на Националната асоциация за приемна грижа от 2010 година, като от приемането си до момента тя отговаря за комуникацията и координацията с членовете на асоциацията за област Шумен.

Гинка Илиева е приемен родител с дългогодишен опит. Член е на Комисията по приемна грижа, която одобрява и утвърждава приемните родители на областно ниво в Шумен. Има средно - специално образование и е преминала през множество курсове за развитие на родителските умения, за правата на децата и за пряка работа с деца и семейства.

В своето развитие като приемен родител Гинка Илиева постига много добри резултати, заедно със семейството си, а ефектите за децата в тяхното семейство са повече от видими. Гинка Илиева е горда майка на 3 сина, а отскоро - и баба.


Цветелина Радулова

Цветелина Радулова

Член на Управителния съвет


Цветелина Радулова е приемен родител от град Троян, област Ловеч, и координатор на Националната асоциация за приемна грижа. Завършила е средно-специално образование, като има квалификация в областта на туризма. Тя е сред първите приемни родители в областта, като се грижи за изоставени деца от 4 години. Проявява интерес към историята, като когато има малко свободно време, чете исторически романи.

“Станах приемен родител, защото смятам, че трябва да оставя следа в живота си и защото вярвам, че не трябва да живея напразно. Убедена съм, че не искам да правя нищо друго, отдала съм се изцяло на децата. За мен основният проблем в приемната грижа е свързан с липсата на достатъчно добра координация между всички, което вреди на децата. Бих искала да има повече социални работници, които са ангажирани искрено с проблемите на децата, както и приемни родители, за които приемната грижа е кауза, а не просто работа.”, коментира Цветелина Радулова.


Александър Миланов

Александър Миланов

Член на Управителния съвет


Александър Миланов е член на Управителния съвет на Националната асоциация за приемна грижа. Александър Миланов е бил директор „Маркетинг и фондонабиране” на правозащитната детска организация „За нашите деца”. В периода 2001-2007 г. Александър Миланов е репортер, редактор и радиоводещ последователно в Българското национално радио, Радио НЕТ и Инфорадио. За социалните си репортажи и авторското си предаване „Сериал” в Инфорадио Александър получава няколко отличия от медийните фестивали в Албена и конкурса „Българската Европа”. Одитор по корпоративна социална отговорност.Нагоре +