А1 и приемни родители помагат на деца и семейства в бедност

А1 и приемни родители помагат на деца и семейства в бедност

Националната асоциация за приемна грижа и А1 разширяват своето партньорство в подкрепа на децата в България. В основата на тази нова стъпка е специалното приложение с кауза А1 SmartAD, разработено от телекома.

За всеки потребител, изтеглил А1 SmartAD, телекомът ще дарява по 1 лев на Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ), която ще помогне бедни деца да останат със своите семейства, да получат здравна или социална грижа, както и да започнат да посещават училище или детска градина.

В рамките на инициативата с А1 приемни родители ще се превърнат в „семейни помощници“ и в партньорство с общински и държавни специалисти, ангажирани с подкрепата на деца и семейства в бедност, ще подпомагат родните семейства да станат по-добри в грижа за децата си, както и да разбират техните потребности и проблеми. Всяко семейство, подкрепено в инициативата, ще може да разчита на емоционална подкрепа от приемните родители, на обучение в родителски умения, консултиране за правата на семейството и посредничество пред институциите, както и частична финансова подкрепа. Всичко това ще се след оценка на проблемите пред детето и семейството.

Приложението А1 SmartAD е напълно безплатно за клиентите на А1, като им позволява да получават допълнителен интернет трафик от 3000 MB в мрежата на А1 на максимална скорост всеки месец в замяна на съгласието им да гледат ограничен брой рекламно съдържание. Бизнес клиентите на компанията, от своя страна, ще получават отстъпка от месечните абонаментни такси в размер на 0,70 лв. от сметката на всеки номер на бизнес абоната. 

За да могат да се възползват от предложените бонуси, клиентите на приложението трябва да гледат определен брой рекламни клипове, като A1 SmartAD ще генерира не повече от една статична визия или видео на час. Клиповете ще са с дължина до 10 секунди, ще се визуализират без звук и няма да нарушават или забавят работата с устройството.

Повече за А1 SmartAD

Приложението включва реклами, оферти, промоции, а също и образователно, социално и забавно съдържание, което е видимо на дисплея на смарт устройства при входящо и изходящо повикване, след приключване на разговор и при отключване на смартфон устройството. Информацията достига до потребителите чрез Wi-Fi връзка или през мобилната мрежа на A1, като процесът е изцяло автоматизиран. Рекламното съдържание не се таксува по никакъв начин, като клиентите на услугата могат във всеки момент да го пропуснат, без това да блокира устройството им или да засяга някоя от стандартните му функции.

A1 SmartAd може да се изтегли и инсталира от Google Play Store. Към момента приложението се поддържа от смартфони и таблети с операционна система Android, версия 6.0 или по-нова, като се предвижда в бъдеще то да бъде достъпно и за устройства на Apple.

Партньорството на НАПГ с A1

А1 е дългогодишен партньор на НАПГ. От началото на партньорството до момента компанията е инвестирала и подпомогнала под различни форми на финансиране приемната грижа у нас с над 300 000 лева. Телекомът подкрепя провеждането на ежегоден национален лагер за приемни деца, осигурява ученически пособия за учениците от приемни семейства, а по-големите от тях получават кариерно консултиране за младежи. През последните години бяха организирани специални вечери за абитуриентите от приемни семейства, а също и проучвания, които показват, че подкрепата за приемната грижа у нас се увеличава.

Информация относно конкретните стъпки за подпомагане на семействата ще бъде публикувана периодично на сайта на НАПГ. Нагоре +