Само за половин година в касички в магазините на Мтел се събраха близо 7000 лева. Даренията са от клиенти и служители на телекома. Средствата бяха набирани по кампанията „Приеми дете. Създай бъдеще.“ в касички във всички магазини на мобилния оператор в страната.

„Сърдечно благодарим за подкрепата на клиентите и служителите на Мтел, които направиха усилията да популяризират приемната грижа и да набират средства за децата, чиято съдба често не е лека. Набраните средства Националната асоциация за приемна грижа ще бъдат инвестирани в дейности за деца и младежи, както и за превръщането на приемната грижа в желана и предпочитана от обществото дейност.“, коментира председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.

Инициативата „Приеми дете. Създай бъдеще.“ е част от политиката на Мтел за подкрепа на семейството и грижата за децата в семейна среда. През 2013 година бяха инвестирани средства за по-качествената грижа на деца с увреждания и малки деца, настанени в приемни семейства. През 2014 година със средства на мобилния оператор бяха инвестирани средства в различни инициативи за младежи в приемна грижа.