Категория:

Кампанията “Коледа без подаръци” на Националната асоциация за приемна грижа и рекламна агенция Smarts получи бронз на рекламния фестивал ФАРА и сребро, връчено по време на специално събитие на Българското дружество по връзки с обществеността.

По провокативен начин кампанията набра 10 000 лева, които ще бъдат инвестирани от рекламната агенция The Smarts и НАПГ в изработването на видеоклип, който ще популяризира приемното родителство и ще даде отговори на обществото за тази най-добра възможност за децата, които не могат да бъдат с родните си семейства по различни причини.

Инициативата се роди от рекламистите покрай коледните празници, за които големите компании инвестират средства в рекламни подаръци за своите клиенти. “Запитахме се доколко отделените от нас средства наистина показват отговорно отношение – към нашите клиенти, към нашите партньори, към нашите колеги, към нашите деца. И разбрахме, че има остра нужда да превърнем този жест в нещо повече от размяна на красиво опаковани предмети”, коментира управляващият съдружник на рекламната агенция The Smarts Гергана Иванова. “Благодарим за това партньорство и за тази инициатива – те ни показват, че няма невъзможни неща, когато има правилните послания и добрите идеи”, споделя от своя страна Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа

Отличената кампания разчита на това с малко шоу да бъдат убедени клиентите, вместо да подаряват подаръци, да пренасочат средствата за нещо по-полезно. Чрез тийзър агенцията убеди всичките си клиенти и партньори, че за Коледа няма да получат подарък от тях за Коледа.  Беше създадено и импровизирано ТВ студио, в което бе поставена импровизирана елка, пред която в продължение на 10 дни беше излъчвана денонощна шоу програма на живо – на сайта на агенцията сайт и във фейсбук. Партньор в 24-часовото излъчване бяха изключителните професионалисти от Streamer.bg. Кампанията предизвика смях, усмивки, благородни мисли, смели постъпки, роди нови таланти и преоткри позабравени истини, като тази, че на Коледа не е важно да правиш подаръци – важно е да правиш добро. В рамките на инициативата се включиха рекламисти, телевизионни звезди, актьори, певци, музиканти и др.

През септември 2018 година предстои да бъде заснет информационния клип на НАПГ. Асоциацията благодари на своите приятели, партньори и колеги, на дарителите, както и на Streamer.bg за добротата и партньорството.