Категория:

14 абитуриенти от приемни семейства изпратиха Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) и Мтел. Абитуриентските костюми на младежите бяха осигурени от мениджърите на телекома, които дариха лични средства, за да осигурят на тийнейджърите незабравима празнична вечер.

По случай тържествения повод представители на Мтел и Националната асоциация по приемна грижа, младежите и техните семейства, се събраха на специална вечеря, на която абитуриентите и техните приемни родители се запознаха с дарителите, имаха възможността да разговарят с тях и да им разкажат за плановете си за бъдещето.

Специален гост на събитието беше вицепремиерът Томислав Дончев, който пожела на тийнейджърите „На добър час!“. „Не се страхувайте да падате – понякога след падане човек се изправя и прави най-силната си атака. Освен сила, обаче, трябва и баланс. Но най-важно: никога не забравяйте, че вярата в себе си е по-силна от ядрено гориво.“, обърна се Дончев към абитуриентите.

“За мен срещата с абитуриентите е много важна и емоционална, защото тези млади хора отраснаха пред очите ни. Вече 7 години Националната асоциация за приемна грижа помага на бъдещето. Когато ги видяхме за първи път, те бяха на по 10-11 години. Бяха заедно с нас на лагери, обучения, събития и младежки инициативи. Затова вярвам в силата на приемната грижа и в смисъла на това всички да инвестираме в детството.”, коментира Мирослав Долапчиев, приемен родител и председател на НАПГ. Той изрази специалните си благодарности към Вера Колешева и Елка Налбантова, които бяха част от празника, които са сред основателите на асоциацията. Вера Колешева продължава да подкрепя организацията, като консултира трудни казуси на приемни родители и супервизира работата на психолозите и социалните работници на НАПГ.

 „Често казват, че компаниите даряват, за да се рекламират. Ако днешната вечер се превърне в емоционален спомен за вас, ако след време говорите за нас като за приятели: тогава сме успели да направим най-смислената реклама на Мтел“, каза директорът „Корпоративни комуникации“ в Мтел Илияна Захариева при откриването на вечерта.

За младежите беше подготвена специална музикална изненада. Артистите на „Вирджиния Рекърдс“ – Михаела Маринова, както и дуетът Иво и Пламен, се включиха благотворително в голямата вечер. Специално за  випуск 2016 младите таланти изпълниха хитовете си „Не ти ли стига“, „Стъпка напред“, „24/7“ и „2х2“. Звездите от X Factor се снимаха с всички желаещи и раздадоха десетки автографи на почитателите си.

В друг емоционален момент от вечерта се превърна награждаването на приемната майка Гинка Илиева от Шумен, която успя да завърши техникум паралелно с грижите за децата си. „Благодаря изключително на Мтел и НАПГ. Всяко ваше усилие не е напразно, защото променя нашия живот“, каза тя.