Категория:

Националната асоциация за приемна грижа продължава своето развитие, като дава възможност на един от най-изявените си координатори да продължи работата си за асоциацията, но на позиция, която участва във вземането на решение и управлението на асоциацията.

От юни 2016 година Гинка Илиева поема поста “Програмен мениджър”. На тази позиция Гинка Илиева ще отговаря за координацията, комуникацията с партньори, институции и приемни родители, ще оказва подкрепа на 9-те координатори на национално ниво и ще съдейства в процеса на публични комуникации, организиране на събития и набиране на средства.

“Горд съм, че Гинка показа в годините, че е човек, който се учи, успява и се бори с предизвикателствата. Тя натрупа много опит, разви различни умения, натрупа и нови компетенции, които я превърнаха в професионалист, на когото НАПГ може много да разчита. Уверен съм, че приносът на Гинка Илиева за бъдещето на асоциацията ще бъде повече от видим.”, коментира Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа.

Гинка Илиева е член на Националната асоциация за приемна грижа от 2010 година, като от приемането си до момента тя отговаря за комуникацията и координацията с членовете на асоциацията за област Шумен.

Гинка Илиева е приемен родител с дългогодишен опит. Член е на Комисията по приемна грижа, която одобрява и утвърждава приемните родители на областно ниво в Шумен. Има средно – специално образование и е преминала през множество курсове за развитие на родителските умения, за правата на децата и за пряка работа с деца и семейства.

Гинка Илиева е омъжена, горда майка на 3 сина, а отскоро – и баба.