6-дневен градски лагер за 16 младежи от приемни семейства ще се проведе в столицата в периода 18 – 23 август 2014 година. Лагерът се организира от Националната асоциация за приемна грижа с подкрепата на Мтел.

Sofia Motion Camp е инициатива, която се реализира по идея на младежите, които участваха в националната годишна среща, проведена в края на май. В лагера ще се включат младежи, които се отглеждат в приемни семейства, както и родни деца на приемните семейства. „Ние искаме на едно място да съберем както младежи, които са настанени в приемни семейства, така и техните братя и сестри, които са родни деца на приемните родители. Родните деца на приемните родители са много важна част от приемната грижа, имат своите преживявания, а понякога на тях не се обръща достатъчно внимание“, коментира председателят на НАПГ Мирослав Долапчиев.

В програмата на лагера са включени различни занимания и игри. Планирано е и посещение в call центъра на Мтел, обучение за безопасно ползване на интернет и др. С младите хора ще работят Кирилка Ангелова и Димитър Иванов от Еventteam.