Симеон и Петя са едни от онези деца, за които животът щеше да бъде много по-тъжен и сив, ако не бяха открили своите ангели-хранители в лицето на приемните си родители и не бяха намерили подкрепа от фондация „За Нашите Деца”.

Симеон вече 5 години има свой собствен дом и се радва на обичта и грижи. Първите години от живота на малкото момче обаче са прекарани в системен психически и физически тормоз от страна на неговата родна майка. След поредния побой, Симеон е захвърлен в близост до река и след като е намерен, той е настанен в приемно семейство. Топлотата и обичта, с които го дарява това семейство, успяват да му помогнат да се справи със стреса и травмата от преживяното и най-накрая да има детството, което всяко дете заслужава.

Сега Симеон е на 9 години и е едно прекрасно момче. Тренира таекуондо, развива своите умения в областта на механиката и един ден мечтае да има свой собствен сервиз за автомобили.

Историята на Петя също завърша щастливо, макар животът и да не започва леко. Петя е само на 2 годинки, но като много други деца, изоставени в домовете, вече носи тежкия етикет „дете с умствено изоставане”. Когато е настанена в приемното си семейство, тя не може да говори. Благодарение обаче на помощта на социалните работници и приемната си майка, на Петя са проведени редица изследвания, които установяват, че страда от физическо, а не умствено изоставане, което е следствие на престоя й в социален дом.

Само 6 месеца по-късно след интензивната работа с детето и подкрепата от страна на социалните работници и приемното семейство, Петя вече може да казва няколко думички, умее да общува и посещава детска градина. Щастливото детство на Петя вече започна и ще продължи в Германия, където малкото момиченце ще живее заедно със своите осиновители