Ема Кичева се присъединява към екипа на НАПГ, за да работи безвъзмездно за развиването на партньорствата на Националната асоциация по приемна грижа с международните организации и мрежи, ангажирани с приемната грижа. С това решение Националната асоциация за приемна грижа продължава да реализира своята политика на инвестицията в отношенията с родителски организации в Европа и света, както и на партньорството си с Международната организация по приемна грижа.

Ема Кичева е експерт по PR и комуникации с 15 години опит в тази сфера и в областта на корпоративната социална отговорност. Магистър по “Международни политически отношение” в СУ и бакалавър по “Маркетинг” в УНСС. Била е част от пресцентъра на Народното събрание, както и PR експерт в политическия кабинет на вицепремиера Пламен Панайотов. Следват 10 години в дирекция “Корпоративни комуникации” на Мтел, като през 2008 г. оглавява екипа, отговарящ за външните комуникации на телекома. От 2015 г. за период от една година управлява отдел “Маркетинг и комуникации” в Българо-американска кредитна банка.  От края на 2016 г. е консултант в областта на PR, комуникации и CSR политики.

“Сред социалните проекти, върху които работихме с колегите в Мтел, имаше един, който ме разтърси, и който окончателно преобърна представата ми за това какво място сме отредили за децата на България. Това е проектът “Приеми дете. Създай бъдеще” в подкрепа на приемната грижа в България. Разбрах, че с лекота допускаме децата ни да са неканени гости в собствените си семейства, да са неканени гости в собствената си страна. А те са всичко най-ценно, но и най-чупливо на този свят. Нуждаят се от грижа, нежност и любов, за да пораснат щастливи и да дарят същите тези грижа, нежност и любов и на следващите поколения. Ще помагам на Националната асоциация за приемна грижа, защото вярвам в детството, а и защото смятам, че инвестицията в неправителствените организации променят обществото ни.”, коментира Ема Кичева.

“Аз съм щастлив да приветствам Ема в нашия скромен екип. Ние имаме голямо сърце за децата, но малко опит и много голяма потребност от това да получим професионална експертиза за отношенията ни с международните организации. Това ще ни направи познаваеми и добри партньори. Опитът на Ема е впечатляващ и се гордея, че тя ще го сподели с нас.”, заяви Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа.

Националната асоциация за приемна грижа е член на Международната организация по приемна грижа (IFCO) още от създаването си през 2009 г. През 2012 г. НАПГ бе партньор на фондация “За Нашите Деца” в провеждането на Регионалната среща по приемна грижа на IFCO в България, в която участваха над 300 души от цял свят – приемни родители, деца и младежи под алтернативна грижа, учени и специалисти в системата за закрила на детето, десетки неправителствени организации и др. През 2014 г. трима младежи от България, които са свързани с приемната грижа, участваха във Регионалната конференция на IFCO в Дъблин. Плановете на НАПГ да се включи със свое представяне в предстоящата през ноември 2017 година конференция на Международната организация по приемна грижа в Малта.