Категория:

Националната годишна среща по приемна грижа е сбъдната мечта за всички нас, които работим за Националната асоциация за приемна грижа. За първи път срещата се организира от приемни родители за приемни родители, а не от някого, от името на приемните родители. Това коментира председателят на Управителния съвет на НАПГ по повод предстоящата Национална годишна среща по приемна грижа „Приемната грижа: Всички гледни точки“.

Националната годишна среща по приемна грижа ще се проведе на 16, 17 и 18 май 2014 година в парк – хотел „Москва“ – гр. София. В събитието ще участват 20 младежи (деца настанени в приемни семейства и родни деца на приемни родители), 100 приемни родители от цялата страна, както и 30 специалисти, ангажирани с приемната грижа.

В рамките на срещата ще бъдат направени близо 20 презентации от приемни родители, специалисти и ангажирани в приемната грижа. Темите на презентациите са в три посоки: грижата за децата в приемните семейства, професионализацията на приемната грижа и партньорството между социалните работници и приемните родители.

Представяния ще направят действащи приемни родители, специалисти от сдружение „Самаряни“, експерти и приемни родители на фондация „За Нашите Деца“, представители на Международната социална служба, преподаватели от Техническия университет – гр. Варна и  Софийския университет, екипи по приемна грижа към общините и др.

Резюмета на презентациите и представяне на лекторите можете да видите тук: АКЦЕНТИ ОТ ПРОГРАМАТА.

Проект на програмата е публикуван тук: ПРОГРАМА

Сайтът на срещата: www.sreshta2014.napg.eu