Категория:

Националната асоциация за приемна грижа, заедно с приятелите ни от Мтел, организира празник за всички деца на членовете на асоциацията. В рамките на инициативата децата имаха възможност, заедно с родителите си, да посетят зоопарковете в  София, Варна, Благоевград, Плевен, Ловеч, Кюстендил, Павликени, Кнежа. За децата и техните приемни родители бяха отворени и спасителния център за животни в Стара Загора, природозащитния център „Пода“ в Бургас, както и резерватът „Сребърна“.

В София празникът започна в 10 часа и продължи до късния следобяд. Освен разходка в зоопарка и беседа с екскурзоводи, децата имаха възможност да посетят и концертът, организиран специално за тях, на вокална група „Смехоранчетата“. На всяко дете бяха раздадени картички с представяния на различни животни.

За НАПГ бе чест да отбележи Международния ден на детето, като заведе децата в зоологическите градини в страната. Докато се учим да обичаме животните, ще обичаме и хората, коментира Мария Благоева, член на Управителния съвет на Националната асоциация за приемна грижа.