Категория:

Националната асоциация за приемна грижа има удоволствието да ви информира, че избра двама автори за две книжки – за деца и за приемни родители. Първата книжка ще е в помощ на специалистите по приемна грижа, както и на приемните родители за подготовка на детето за настаняване в приемното семейство и проследяването на историята на живота, а във втората ще са описани основните права и задължения на приемните родители.

За автори на книжките Националната асоциация за приемна грижа избра Вера Колешева и Владимир Иванов. Вера Колешева има повече от 15 години опит в социалната работа с деца и семейства, като в определен период ръководи екипи по приемна грижа във фондация „За Нашите Деца“. Владимир Иванов е психолог по образование и е ръководил Центъра за приемна грижа на фондация „За Нашите Деца“.

„Опитът на двамата професионалисти е много ценен, защото ние създаваме не просто книжки, а инструменти за пряка работа с децата и с приемните родители. Ние въоръжаваме както специалистите, така и приемните родители, с много ценна информация, която ще им помогне в пряката работа с деца, както и при защитата на интересите на малчуганите“, коментира председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Дарителския кръг на Фондация „Работилница за граждански инвициативи“.