Националната асоциация за приемна грижа беше партньор на фондация „За Нашите Деца“ в реализирането на шестата „Вечер на добродетелите“. Тази година каузата на благотворителното събитие беше осигуряването на професионална подкрепа на приемни семейства. Благотворителното събитие набра сумата от 150 000 лева.

В името на приемните деца гостите даряваха за творческите изпълнения от програмата на събитието.

Председателят на Националната асоциация за приемна грижа и приемен родител Мирослав Долапчиев участва в програмата, като заедно с приемната майка Маринела Иванова, се превълпътиха в ролята на дует „Ритон“ и изпяха вечен хит на дуета пред гостите. За подготовката на тяхното изпълнение се погрижи режисьорът Георги Низамов и професионални гримьори и стилисти от екипа на предаването „Като две капки вода“.

„Ние се включваме в благотворителната инициатива, защото вярваме в сигурното детство. За мен беше голямо предизвикателство да пея, нещо, което не съм могъл никога, но усилията си заслужават. Вярвам, че само така показваме различното лице на благотворителността.“, коментира Мирослав Долапчиев.

В рамките на събитието се проведе и благотворително наддаване с предмети, предоставени от президента на България Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева, изтъкнати дипломати, популярни личности и спортисти. Картината „Грижа“, нарисувана от приемната майка от Видин Цветелина Милославова започна участието си в търга от 200 лева, а беше продадена за пет пъти повече – 1000 лева. Най-много средства бяха дарени за картина на големия Светлин Русев, която беше продадена за 19 000 лв.

В събитието от страна на Националната асоциация за приемна грижа участваха Поля Иванова, приемен родител и приемните братя и сестри Явор Паскалев, Анна Милославова и Даниел Ташев.