Клиентите на Мтел вече могат да направят дарение на каса директно в магазините на телекома. Така те ще подкрепят проект „Приеми бъдещето.“, който Мтел осъществява трета поредна година. Събраните средства ще бъдат предоставени на Национална асоциация за приемна грижа, които са партньор на кампанията, в подкрепа на деца, настанени в приемни семейства. Дарението може да стане при плащане на сметка или покупка във всеки от близо 200 Мтел магазина в цялата страна.

Досега клиентите даряваха в специални касички в магазините, като само за половин година в тях бяха събрани близо 7000 лева в подкрепа на децата, настанени в приемни семейства. Сумата е удвоена от Мтел и предоставена на Национална асоциация за приемна грижа.

Освен събраните средства от касичките, Мтел предоставя за децата в приемни семейства по един лев от стойността на над 30 модела от най-търсените смартфони. Кампанията е в сила до края на 2014 година.

Мтел ще направи приемната грижа кауза и на своето коледно парти за бизнес клиенти, като дари сума в нейна подкрепа за всеки гост, присъствал на празника.

„Сърдечно благодарим за подкрепата на клиентите и служителите на Мтел, които вложиха усилията да популяризират приемната грижа и да набират средства за децата, чиято съдба често не е лека. Набраните средства ще бъдат инвестирани в дейности, подкрепящи развитието на деца и младежи, както и за превръщането на приемната грижа в желана и предпочитана от обществото дейност“, коментира председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.