Управителният съвет на Националната асоциация за приемна грижа избра Десислава Сертева за координатор на НАПГ за област Силистра.

Десислава Сертева е на 30 години, завършила е средно образование в специалността „Технологичен и микробиологичен контрол“. Има родна дъщеря, Александра, която е втори клас. Грижи се за едно приемно дете, момче, на 4 години. Полага грижи за момченцето от 1 година. Решава да стане приемен родител, защото само в това вижда смисъл. „Можем да си сменяме работните места постоянно, но единствено в приемната грижа има много смисъл.“, коментира Десислава Сертева и допълва, че колкото и да казваме, че за децата е важна грижата на обществото, някой трябва да предприеме реални действия.

Като координатор за област Силистра, Десислава Сертева ще отговаря за връзката на Националната асоциация за приемна грижа с приемните родители от област Силистра, екипите по приемна грижа, тделите за закрила на детето, регионалните служби по социално подпомагане, медиите и заинтересованите институции и граждани.

„Присъединяването на Деси към екипа ни е много важна стъпка както за нас, така и за приемните родители. Десислава има опит като приемен родител, но е млада, мотивирана и уверена. Тя може да бъде много полезна на асоциацията със своя опит, както и със своето спокойствие и диалогичност.“, коментира председателят на НАПГ Мирослав Долапчиев.