Категория:

Марина Димитрова е новият координатор на Националната асоциация за приемна грижа за област Стара Загора. Марина е със средно – специално образование. Има разностранни интереси в областта на спорта, българската музика и поезия, а така също и християнска история и вяра. Трудовият ѝ стаж, преди да стане приемен родител, е 15 години и е преминал през различни браншове на индустрията.

Като едно от най-големите постижения в живота си счита избора си да стане приемен родител и да споделя живота си с дете, което има нужда от семейна среда.

Приемен родител е от 10 години. Грижи се за момиченце, което идва в нейното семейство на 4 г. „Поглеждайки назад, днес, към онзи първи миг и онази първа среща с моето момиче, зная, че съм направила избора на живота си.“, споделя Марина Димитрова.

Марина Димитрова ще координира отношенията на Националната асоциация за приемна грижа с приемните родители – членове на асоциацията в област Стара Загора, както и с екипите по приемна грижа и системата за закрила на детето. В асоциацията от региона членуват 34 приемни родители.

„Марина има заразяваща лична история – самата тя е отраснала в домове за изоставени деца. Впечатляваща е със своята доброта, сърдечност и с това, че вярва в децата и във възможностите им.“, казва за Марина председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.