Категория:

Това твърди приемният родител и председател на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев, според когото подобно твърдение не почива на реални доказателства и финансови показатели.

Превърнаха ли се в бизнес приемните родители? По темата на 12 май 2014 г. в предаването „Добро утро, България!“ на ТВ 7 гостува Йордан Тодоров от Асоциацията за детско развитие „Член 24“. Той твърди, че няма ясни критерии, които да определят дали едни хора стават за приемни родители или не.

Тази сутрин в студиото на ТВ 7 беше Мирослав Долапчиев – председател на Националната асоциация за приемна грижа, което е и приемен родител. По неговите думи твърденията на Тодоров са безпочвени, тъй като той самият, за да получи правото да се грижи за деца е минал през щателни проверки от различни организации и комисии в продължение на шест месеца. На базата на данните, събрани от експертите се определя едно семейство за дете в каква възраст може да се грижи и в какво здравословно състояние.

„Аз не искам да бъда приемен родител, ако родителите могат да се грижат за децата и на тях им се помага да се справят, аз ще бъда повече от щастлив. Но за съжаление, живеем на такова място, в такъв свят, в който винаги ще я има тази нужда“, посочи Долапчиев.

Според него простата сметка показва, че няма как да се точат пари по начина разтръбен по медиите и е смешно да се твърди подобно нещо.