Категория:

В областната администрация в Сливен се проведе годишната церемония по връчване на приза „Майчино сърце” на приемен родител от община Сливен. Призът е учреден през 2009 г. от три нестопански организации в Сливен, а традиционно домакин на събитието е областният управител.

Областният управител Татяна Петкова приветства присъстващите и изказа своята признателност към приемните родители за благородната мисия, която изпълняват, за добротата, обичта и грижите им към децата, които приемат в дома си. Тя отбеляза, че срещата и връчването на приза „Майчино сърце“ е повод да благодарим на приемните родители за всеотдайността. Областният управител честити на всички присъстващи деца Международния ден на детето, като им пожела да бъдат здрави, щастливи, усмихнати и да имат прекрасно детство.

“Преди 20 години в този град беше срамно да кажеш, че си осиновил или че се грижиш за чуждо дете. Двайсет години по-късно аз се чувствам щастлив, че се събираме да празнуваме детството и грижата за “чуждите” деца, които някак стават наши.”, това коментира Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа, който е от Сливен и участва в церемонията. Той подчерта, че излъчването и поведението на приемните родители е лицето на приемната грижа в града, а и в страната. “За добро или лошо, приемните родители са за пример на останалата част на обществото.”, допълни Долапчиев.

Медальонът „Майчино сърце“ прие Христина Терзиева. Тя е щастлива майка, баба, а в момента и приемен родител на едно дете.