Категория:

Шест момчета и момичета от приемни семейства прекараха един ден в кухнята на академията за елитни готвачи – ресторант „Таланти“, където приготвиха вечеря за 40 специални гости. По инициатива на Националната асоциация за приемна грижа и Мтел, на вечерята бяха поканени приемни родители, индивидуални дарители и служители от Мтел, приятели и доброволци, които подкрепят работата на Националната асоциация за приемна грижа.

Под зоркото око на шеф-готвача Георги Партенов момчетата и момичетата от приемни семейства подготвиха четиристепенно меню. Шеф Партенов се запозна с новите техники и тенденции в кулинарията. Главният готвач на ресторант „Таланти“ разказа на децата за това колко е важно да си отворен да експериментираш, без да си поставяш граници, да използваш въображението си, дори и в кулинарията.

Младежите от приемни семейства разказаха на гостите на вечерята част от своите лични истории, плановете и постиженията си до момента.  „С тази среща бихме искаме да благодарим на всички, които даряват средства, знания или от труда си в подкрепа на приемните родители и на щастливото детство на децата.“, каза пред гостите Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа.  Той припомни, че със средствата на Мтел, както чрез даряването на знания и безплатни услуги, Националната асоциация за приемна грижа разширява подкрепата си към децата и младите хора в приемна грижа у нас.

НАПГ благодари сърдечно за домакинството на ресторант „Таланти“, на мениджъра на ресторанта Ангел Ангелов, както и на целия екип за търпението, отношението, грижата и търпението, които проявиха в работата си с младите хора от приемни семейства.