Пакети с хранителни продукти за светлия християнски празник Великден стигнаха до повече от 100 приемни семейства в цялата страна. Традиционно това е инициатива на Националната асоциация за приемна грижа, Холидей хироус, както и мобилния оператор Мтел, които предоставят средствата за транспортиране на колетните пратки. Всеки от колетите, приблизително 8 кг., съдържаха продукти от първа необходимост, месо и тестени изделия. За приемни родители, членове на асоциацията, бяха разпределени и повече от 100 комплекта почистващи и перилни препарати, дарени от Фикосота АД.

“Националната асоциация за приемна грижа вярва, че материалната подкрепа е само допълваща и не може да замени емоционалната грижа, професионалната помощ и пряката работа с приемните семейства. Ние сме убедени, че малкият жест от наша страна ще подкрепи приемните семейства, като ще освободи ресурс за децата.”, коментира Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа.

Материалната подкрепа, изразена в даряване на хранителни продукти, се случва за трета поредна година, като част от стратегическото партньорство с Холидей хироус. Традиционно приемните семейства получават колети за Коледа и Великден.