Категория:

Кампанията “Приеми бъдещето” на Мтел, която осигурява финансирането на Националната асоциация за приемна грижа, спечели второ място в престижния национален конкурс на Българското дружество за връзки с обществеността в категорията “Корпоративна социална отговорност – бизнес”. “PR приз” се връчва за 10-та поредна година и в него се отличават компании, проекти и инициативи, които повишават обществената информираност за продукти, каузи и стоки. Тази година инициативата на НАПГ и Мтел получи отличието за това, че заедно компанията и неправителствената организация гарантират подкрепа за приемната грижа, но не на ниво случай, а на национално ниво – повишават чувствителността, информираността, но и подкрепят реални деца и техните приемни родители.

Макар и за комуникационна кампания, наградата е голямо признание от професионалисти по комуникации, които разпознават инициативата “Приеми бъдещето” като устойчива, практически приложима и полезна кампания.

“Това отличие е голямо признание за нас, защото ни дава увереността, че сме направили правилните стъпки – избрали сме правилният партньор, инвестирали сме точните усилия, насърчили сме Мтел и нейните служители да вярват в нашата кауза. Не на последно място, тази инициатива ни прави финансово независими от държавата и по този начин ние можем да бъдем гаранти за честността и отношението си към приемните родители”, коментира при връчването на наградата Александър Миланов, член на Управителния съвет на НАПГ.

Седем награди получи нашият партньор МТел в инициативата. С първо място бяха отличени корпоративната кампания за „20 години Мтел“, вътрешният проект „Мтел Олимпиада“, както и онлайн инициативата „Отвличането на Twitter профила на Мтел“. Сребърни отличия останаха за дългогодишния ангажимент на компанията към каузата на приемната грижа в България „Приеми бъдещето“ и „Стратегията за брандиране като работодател на Мтел“. На церемонията “Mtel Media Masters 2015 – Пет сценария за утре“ и представянето на сборника „Преплетени линии“ бяха отредени трети места, съответно в категориите „Специално събитие“ и „Корпоративна PR кампания“.