Националната асоциация за приемна грижа започва инициативата „Писмо до Загрижен за грижата“.

С тази инициатива асоциацията иска да доближи приемните родители до властта и хората, които взимат решения за тях и децата, за които те се грижат. В рамките на инициативата приемните родители ще имат възможността да изпратят писмо до премиера Пламен Орешарски. В писмото си приемните родители ще могат да напишат за историята на детето, за което се грижат, за положителното му развитие в приемното семейство, както и за проблемите, с които приемните родители и децата се срещат.

„Много често за хората, които правят политики, децата и техните приемни родители са статистика. А зад статистиката стоят реални детски истории, чувства, емоции и проблеми.“, коментира председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.

Всички писма на приемните родители ще бъдат предадени на премиера Орешарски, социалния министър Адемов и председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева в началото на декември. Проблемите, които споделят приемните родители в своите писма ще бъдат обобщени, а Националната асоциация за приемна грижа ще направи препоръки за решаването им.

Приемните родители могат да изпращат писмата си до асоциацията на адрес: 1463, гр. София; бул. „Витоша” 58, ет. 4, за инициативата.