“Седмица на бащата” (17 – 23.11.2014 г.) е инициатива в рамките на националната кампания „Да бъдеш баща“ (mencare.bg), чиято цел е да привлече общественото внимание към ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето. Резултатите от работата на учители и психолози и данни от международни проучвания показват, че децата с грижовни и отдадени на семейството бащи имат по-добра самооценка, по-висока мотивация за учене, по-рядко изпитват стрес и по-рядко проявяват или стават жертви на насилие.

„Ние знаем колко важни са татковците за приемните деца и въобще за детството. Знаем, че неотменна част от детството е таткото и всички мъжки фигури около детето. По тази причина Националната асоциация за приемна грижа кани всички приемни татковци да разкажат своята история като приемни родители.“, коментира Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа.

В конкурса могат да участват приемни татковци, които да споделят за вълнението да си приемен татко, за предизвикателствата да се грижиш за непознато дете, за уроците, които само татковците могат да дадат на своите приемни деца.

Участниците могат да изпращат историите си до 21.11.2014 г., петък, на адрес: info@napg.eu

Отличените истории ще бъдат наградени с аудиодиск с книгата „Детство без сълзи“.