Категория:

Адвокатът Боян Великов, който е и приемен родител, е новият член на Управителния съвет на Националната асоциация за приемна грижа. Софийският градски съд вписа решението на Общото събрание на асоциацията, което се проведе през март тази година. Решението на съда е от 1 юли 2013 г.

Боян Великов е роден през 1962 година. От 2004 година до момента е адвокат към Адвокатската колегия в гр. Варна. Работил е като юрисконсулт, бил е командир на част в системата на българската армия. Новият член на Управителния съвет на Националната асоциация за приемна грижа е приемен родител на деветокласника Хюсейн. Заедно със съпругата си, Боян полага грижи за момчето повече от 9 години, като за кратък период семейството се е грижило и за още едно дете. Боян Великов и неговата съпруга са едни от първите приемни родители в гр. Дългопол.  Тя е учителка по математика. Боян и неговата съпруга са членове на НАПГ от учредяването и през октомври 2010 г.

„Включването на опитен юрист със силна ангажираност по проблемите на приемната грижа е много важно за развитието на асоциацията на приемните родители. Ние имаме нужда от подкрепата на хора, които имат близки до нашите ценности и умения да отстояват интересите на приемните родители.“, коментира Мирослав Долапчиев, председател на УС на Националната асоциация за приемна грижа.

 

Решение № 3 на СГС/01.07.2013 г.