Категория:

Членът на Управителния съвет на Националната асоциация за приемна грижа Мария Благоева танцува със своето приемно дете по време на инициативата „Приказен танц“. Заедно с нея на сцената се изявиха тройната медалистка от Зимните олимпийски игри Евгения Раданова и световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева.

Благотворителната инициатива на фондация „За Нашите Деца” и „Денс Академи” се проведе под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейко и събра 44180 лева за намирането на приемни семейства за изоставени деца.

Пред гостите на събитието Мария Благоева призова да се направи възможното, за да могат повече деца и млади хора в беда да са в семейства, а не в социални домове.

Водещи на събитието бяха популярните телевизионни лица Мария Силвестър и Камен Воденичаров. Маги Джанаварова и Русина също се присъединиха към инициативата и пяха благотворително на вечерта. Певецът Крум също участва в благотворителната вечер, като показа танцовите си умения.

„Всяко дете трябва да живее в семейна среда, за да расте здраво, спокойно и щастливо, каза при откриването министър Нейков. – Именно вярата ми, че приемните родители могат да осигурят истинско детство на много деца в нужда, ме правят част от „Приказен танц”. Надявам се, че българското общество ще насочи повече внимание и усилия, за да има повече приемни семейства и повече щастливи детски лица.”

Танцовата вечер събра на една сцена водещи бизнесмени, популярни личности от културния и политически елит, които танцуваха в името на каузата. Гостите гласуваха за техните изпълнения с парични средства вместо с оценки. Освен двете чаровници на българсския спорт, на сцената излязоха още прима балерината Маша Илиева, най-младата депутатка Калина Крумова, музикалния изпълнител Крум.

Бизнесът бе представен от изпълнителният директор на „Астра Зенека” – Зоя Паунова, търговският директор на магазини „Фантастико” – Владимир Николов, директор комуникации на „Актавис” – Радослава Ганозова.

Министър – председателят Бойко Борисов също направи дарение за каузата на фондация „За Нашите Деца”. Сред гостите на вечерта бе и вицепремиерът Цветан Цветанов, който, заедно със Свилен Нейков, активно се включи в оценяването на танците.

Снимки можете да видите в страницата на ХАЙЛАЙФ във Фейсбук, както и на тази страница.