Йорданка Петкова – Шафер e новият координатор на Националната асоциация за приемна грижа за област Търговище. Тя бе избрана от 33 участници в среща с приемните родители от Попово, Антоново и Търговище, която се проведе на 15.02.2014 г. Йорданка Петкова е позната на приемните родители в областта. Тя е изпълнявала ролята на координатор през 2009 – 2010 година. Работата на Йорданка ще се подкрепя от местни сътрудници на асоциацията в градовете Попово и Антоново, както и от трима сътрудници в Търговище, по един във всяка група на приемните родители.

„Щастлив съм, че Дани се присъединява към нас. Трябва да сме ясни – работата за асоциацията е безвъзмездна. Никой не получава възнаграждение, даже често самите ние инвестираме средства, за да се случват определени неща. По тази причина работата за асоциацията е кауза.“, коментира Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа.

Националната асоциация за приемна грижа благодари сърдечно на Ели Николова, която отговаряше за координацията на дейността на асоциацията в Търговищка област в последните три години. Ели Николова посвети много енергия, емоция и инвестира много отношение и себеотдаване в работата си за асоциацията.