Здравка Манолова, която е приемен родител на две деца, e носител на наградата „Майчино сърце” за 2012 г. Наградата й е била връчена от областния управител на града в знак на признание на труда и усилията на действащите приемни семейства на територията на Сливенска област.

„Аз ставам член на нашата асоциация, казвам нашата, защото това е организацията на всички приемни родители, защото искам да научавам новостите, да помагам и да комуникирам по-лесно с други приемни родители“, споделя г-жа Манолова, която подаде заявлението си за членство на 12.02.2014 г.

Здравка Манолова е приемен родител от 2011 година. Тя се грижи за братче и сестриче, настанени в къщата й от дома за изоставени бебета. За приемната грижа научила от телевизията. Най-голямата й радост освен нейните приемни деца, са и нейните внучета, които са на близка възраст до тази на приемните деца.

„Обичам приемните си деца, защото са невинни. Каквото и да правят , го правят без мисъл за подлост или злоба“, казва Здравка Манолова. За нея най-големият проблем на приемната грижа е влошената комуникация и тихата завист от страна на социалните работници от държавната дакрила на детето. „Има социални работници, които постоянно броят хапките на приемните родители. За тях ние вземаме много пари. Наскоро социален работник ме попита зная ли колко взима една колежка, приемна майка, която се грижи за три деца, едно от които е с увреждания. Аз я попитах дали знае колко големи са отговорностите на тази приемна майка“, допълва г-жа Манолова.

Добре дошла сред нас, Здравка!