Категория:

Националната асоциация за приемна грижа, с любезната подкрепа на своите приятели от международната компания Questers, изпрати пакети с бебешка козметика на 39 малки деца в приемни семейства, членове на асоциацията от цялата страна. Близо месец младите служители на компанията събираха средства, организираха закупуването на козметичните продукти, опаковането на пакетите и изпращането им. Значителна част от заетите в компанията за ИТ услуги са ангажирани с детската тема и имат разбиране, че децата трябва да растат в семейна среда, а не изолирани в социални домове. Освен козметични продукти, памперси и бебешка храна, всеки приемен родител на дете до 1 година получи книжка за грижите за малки деца. Подаръците за бебета бяха изпратени членове на НАПГ в Бяла Слатина, Кюстендил, Павликени, Нова Загора, Хисаря, Асеновград, Габрово, Видин, Добрич, Троян, Шумен, Търговище, Варна, Смолян и Силистра.

Дарението на бебешка козметика бе една от инициативите, с които НАПГ отбеляза тази година Международния ден на детето. В повече от 5 града в страната координаторите на асоциацията организираха импровизирани детски тържества и събития за малчуганите в приемни семейства. В София избраха да се присъединят към тържествата в столицата, но пък от НАПГ децата получиха лакомства и пожелания за щастливо детство. В останалите градове бяха организирани посещения на сладкарници и детски кътове, а малчуганите получиха малки подаръци.

Международният ден на детето се отбелязва в световен мащаб за 91 път. Това е един от най-обичаните и запазени за децата празник. НАПГ отбелязва празника на децата традиционно всяка година, като отдава уважението и обичта на най-малките граждани на света. Защитата на правата на децата е приоритет на асоциацията на приемните родители. “Ние, приемните родители, гарантираме сигурно детство и даряваме уют и обич на децата и ги подготвяме за това да се превърнат в отговорни възрастни.”, каза по повод празника председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.