30 първолаци и 320 ученици от 2 до 12 клас, които живеят в приемни семейства, посрещнаха първия учебен ден с раници, пълни с учебни пособия – тетрадки, химикалки, материали за рисуване, чертане и други. Инициативата на НАПГ за четвърта година се подкрепя от А1 България, които традиционно инвестират в каузата на НАПГ за сигурно, щастливо и усмихнато детство. НАПГ и телекомът вярват, че образованието е ключ за излизането от порочния кръг на бедността и социалната и социалната изолация.

НАПГ гостува на първия учебен ден в ОУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Павликени. Изпратихме първолака Стефан и неговия брат Диян. Заедно с приемната майка на откриването на учебната година присъства и родната майка на момчетата. Така този важен за Стефан и Диян момент бе споделен с най-важния за тях човек – тяхната родна майка. Ден преди началото на учебната година в София се събраха приемни родители и техните деца. На импровизирано парти децата разказаха за очакванията си за новата учебна година и получиха своите ранички.

НАПГ изразява своята благодарност на приятелите от А1, на координаторите на НАПГ, които помогнаха по места раничките да стигнат до децата, както и на Радич Банев и Владимир Бичев за прекрасните снимки, които ще останат незабравим спомен за всички ни.