На 13-и ноември приключи първото издание на кулинарното предизвикателство „Стани Unichef“, организирано от Unilever Food Solution – България. Победител в кампанията, която отправи сериозно предизвикателство към професионалните готвачи в България, стана 17-годишната Ваня Найденова от Варна, която е част от голямото семейство на Националната асоциация за приемна грижа. Тя и нейният брат Христо са приемни братя, а семейството им е приемно за деца в беда. Ваня е част от младежката мрежа на НАПГ.

На събитието, финалистите трябваше да приготвят в реално време предложеното от тях ястие в 3 порции за 1 час. Журито, съставено от местни и международни готвачи, оценяваше ястията по пет основни критерия: вкус, презентация, креативност на смесване на вкусове, текстури, цветове, технически умения, степен на използване на продуктите на Unilever Food Solution.

Ваня Найденова победи конкуренцията с 460 точки, като наградата, която получи е 3-дневна екскурзия до Будапеща с акредитация за най-голямото кулинарно събитие в Европа през 2016 година.

Ваня Найденова споделя, че иска да бъде уважаван и познаван от аудиторията шеф-готвач. Ваня се занимава с кулинария сериозно от 2 години. Работи в ресторант-винарна „DiWine“ с главен готвач Петър Йоргов, който й дава възможност да се развива.