Повече от 400 кутии с хранителни продукти за Коледната вечеря получиха приемните семейства, които членуват в Националната асоциация за приемна грижа. Инициативата е традиционна за единствената родителска организация на приемни родители, като се реализира в партньорство с Холидей хироус и с финансовата подкрепа на Мтел. Освен това, НАПГ се погрижи и за децата в приемни семейства, като организира детски партита за посрещане на новата година в почти всички области, в които асоциацията има координатори. НАПГ, чрез дарители и собствено финансиране, осигури и подаръци за малчуганите, настанени в приемни семейства. Ключова беше срещата на Гинка Илиева, програмен мениджър на НАПГ, с приемните родители от пострадалото от взрив на цистерна с. Хитрино. Тя посети лично всяко приемно семейство, предостави подаръци за децата и се запозна с щетите по домовете на хората. На две приемни семейства, чиито домове са с множество щети, беше предоставена финансова подкрепа от името на НАПГ и на членовете на организацията.

И тази година НАПГ не пропусна децата в бедност, като в няколко града в страната, бяха осигурени подаръци за малчугани в многодетни или бедни семейства. С подаръци в Коледния ден бяха зарадвани и децата в детското отделение на МБАЛ – Шумен.

“Основната цел на Националната асоциация за приемна грижа не е да извършва хуманитарна и благотворителна дейност, а да остане активен защитник на правата на децата и да подкрепя държавата в развитието на качествена приемна грижа. Но ние вярваме, че сме едно голямо семейство и със своите възможности подкрепяме скромно приемните родители, както се случва в истинските семейства.”, казва за Коледната инициатива председателят на НАПГ Мирослав Долапчиев.

Членовете и приятелите на НАПГ получиха и картичка с личен поздрав за успешна, спорна, уютна и здрава нова година.