Националната асоциация за приемна грижа и А1 продължават своето партньорство. Благодарение на телекома приемни родители ще предоставят емоционална грижа и частична финансова подкрепа на семейства, които живеят в бедност. Инициативата ще обхване 14 региона в страната, в които асоциацията на приемните родители има свои координатори – действащи приемни родители. Моделът на родителска взаимопомощ ще бъде приложен към семейства, в които децата живеят в бедност и имат здравословни, социални или образователни проблеми. Приемни родители ще влизат в ролята на „ментори“ на семействата и ще предоставят информация за правата на семействата, ще обучават родителите как да се грижат по-добре за своите деца, както и ще посредничат на родителите да ползват подкрепа от държавните и социалните структури. Подкрепа ще получават млади майки, които имат трудности в отглеждането на бебетата си, самотни родители, както и възрастни хора, които сами гледат внуците си поради миграция на родителите им извън страната.

„Нашата голяма задача е да използваме обучените приемни родители и техния капацитет в това да подпомогнат семейства в бедност да не се разделят с децата си. Въпреки, че ще предоставяме и частична финансова подкрепа за покриване на най-належащите пред децата проблеми, ние фокусираме подкрепата си в емоционалната грижа и консултиране“, коментира председателят на Националната асоциация за приемна грижа Мирослав Долапчиев.

Финансирането на инициативата ще бъде осигурено от А1. Телекомът пуска за клиентите си иновативното смарт приложение за рекламно съдържание A1 SmartAD.  За всяко изтегляне на А1 SmartAD телекомът ще дарява по 1 лев на асоциацията на приемните родители, а от своя страна асоциацията ще подкрепя семейства в бедност и деца в риск от изоставяне.  Самото приложение SmartAD е напълно безплатно за клиентите на А1, като им позволява да получават допълнителен интернет трафик от 3000 MB в мрежата на А1 на максимална скорост всеки месец в замяна на гледането на ограничен брой рекламно съдържание.  За да могат да се възползват от предложените бонуси, клиентите на приложението трябва да гледат определен брой рекламни клипове, като A1 SmartAD ще генерира не повече от една статична визия или видео на час. Клиповете ще са с дължина до 8 секунди, ще се визуализират без звук, а приложението не пречи по никакъв начин на нормалната употреба на смартфона.

„С A1 SmartAD правим поредна крачка в дългогодишното си партньорство с НАПГ. Вярвам, че с иновациите, които движат нашия бизнес, ще помогнем на бъдещето на България – децата – да имат по-добър живот и да получат образованието и грижата, което заслужават. Радвам се, че това е кауза, която въвлича и нашите клиенти и съм убедена, че с тяхната ангажираност ще направим нещо наистина полезно за обществото”, сподели Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации” на А1.

Приложението А1 SmartAD

Приложението включва рекламно, образователно, социално и забавно съдържание, което е видимо на дисплея на смарт устройства при входящо и изходящо повикване, след приключване на разговор и при отключване на смартфон устройството. Информацията достига до потребителите чрез Wi-Fi връзка или през мобилната мрежа на A1, като процесът е изцяло автоматизиран. Рекламното съдържание не се таксува по никакъв начин, като клиентите на услугата могат във всеки момент да го пропуснат, без това да блокира устройството им или да засяга някоя от стандартните му функции.  A1 SmartAd може да се изтегли и инсталира от Google Play Store. Към момента приложението се поддържа от смартфони и таблети с операционна система Android, версия 6.0 или по-нова.

 –

За повече информация:

Александър Миланов

Изпълнителен директор

Национална асоциация за приемна грижа

Тел. 0888 27 12 83