Първа регионална среща на младежите под приемна грижа организира младежката НАПГ в Шумен. Срещата беше организирана от Натанаил Илиев, който е част от младежите на НАПГ. Година и половина след създаването на младежката група и благодарение на инвестицията на Кирилка Илиева и Димитър Иванов младежите вече притежават базови умения, за да работят с други младежи и да се превръщат в посланици на каузата. НАПГ вярва в това, че заедно с младежите, които растат в семейства, трябва да се работи и с приемните братя и сестри, които са родни деца на приемните родители. Ние не ги делим, защото вярваме, че преживяванията на приемните деца и техните приемни братя и сестри са сходни.

Срещата с тийнейджърите от Шуменска област се проведе в Комплекса за деца и семейства, които предоставиха безвъзмездно пространство, мултимедия и материали за срещата. По време на срещата Натанаил Илиев представи младежката асоциация, разказа за своя опит като приемен брат, както и представи бъдещите инициативи на младежката НАПГ. В игрова форма и с фокус върху положителните преживявания момчетата и момичета, които се отглеждат в приемни семейства, имаха възможност да се запознаят, да разкажат за себе си и да разменят своите идеи за това какво прави ценно и стойностно едно приятелство.

Подкрепа за първото младежко събитие оказаха младежите Иво Ганев и Васил Йовчев, както и консултантът на НАПГ Вера Колешева.

„Въпреки моите притеснения, срещата се получи много добре, оказа се че има момчета и момичета, които не познаваха други младежи, а живееха на няколко километра разстояние. Тези срещи ще се превърнат в традиция за нас, младежите от Шумен, защото имаме за какво да си говорим и какво да си споделяме.“, каза Натанаил Илиев след срещата.

Преди края на срещата председателят на НАПГ Мирослав Долапчиев поздрави младежите и им пожела много вдъхновение в предстоящите инициативи, с които ще се заемат.