Категория:

Светлозар Георгиев (49 г.) е избран за заместник-председател на Националната асоциация за приемна грижа по време на Общото събрание на асоциацията, проведено в гр. Пловдив на 4 юли 2015 г.

Светлозар Георгиев е професионален приемен родител от гр. Стара Загора. Той е ангажиран с приемната грижа от 2007 година, когато е настанено първото му приемно дете. До сега се грижи за 2 деца в дългосрочна приемна грижа.  Светлозар Русев е завършил средното си образование в Техникума по индустриална химия като специалист по контролно-измервателни уреди и автоматика. Повече от 13 години е предприемач и развива собствен бизнес. Женен е, а съпругата му е общопрактикуващ лекар. Имат родна дъщеря.

Светлозар Русев е приемен родител, след като вижда първата кампания за приемна грижа в Старозагорско. Захваща се с това без да знае какво е приемна грижа, но в името на доброто на децата.

Интерес в приемната грижа за него е грижата за деца – бежанци. Светлозар Георгиев е член на Комисията по приемна грижа, която утвърждава приемните семейства в област Стара Загора. Част от управителния съвет на НАПГ е от създаването на асоциацията – от 5 години.