Учениците от гимназия „Златарски” организираха благотворителен търг в подкрепа на кампанията на Националната асоциация за приемна грижа за набиране на средства за стипендии на деца от приемни семейства, справящи се много добре в училище.

Учениците от гимназия „Златарски” се включиха в кампанията „Продължи“, за да дадат възможност на своите връстници за добро образование и по-добър живот.

Много от учениците и учителите дариха предмети: книги, бижута, украшения, както и с вкусни курабийки, кексове и други деликатеси, които бяха закупени за благотворителната кауза. Централна част на събитието бе благотворителният търг с наддаване, в който присъстващите се включиха активно. Благотворителната акция нямаше да се осъществи без активното участие в организацията на учениците от 11 клас: Албена Хайтова и Ани Филчева, Ивсън Чан,  Калина Трайкова, Петър Петров, Лука Лозович, Камелия Марковска, Веселин Даскалов, Борис Дюлгерски, Джем Яменов, Донна Миланова, както и на Девора Апостолова от 10 клас и много други. За кампанията съдействаха и учителите на гимназия „Златарски” – като организатори и участници в благотворителния търг: г-жа Калиакра Лазарова, г-н Добри Вецов, г-н Йордан Демиров и г-н Иван Стойков, и г-жа Поли Мичева.

„За много от учениците това бе първата среща със системата на приемната грижа в България и се надяваме, че са се почувствали като част от нещо специално. Защото да образоваш ума, без да образоваш сърцето, е безсмислено занимание.“, коментира Поли Мичева от гимназията.