Националната асоциация за приемна грижа, с приятелството на Холидей Хироус и Huawei, зарадваха 10 младежи от приемни семейства с таблети. Мобилните устройства ще улеснят достъпа до информация и знания, както и ще им помагат в свободното време. Чисто новите таблети бяха доставени до приемните младежи от Белоградчик, Хасково, Перник, Търговище, Пазарджик, Кюстендил, Шумен и София.

Приоритет на Националната асоциация за приемна грижа е инвестицията в младите хора в приемната грижа – приемните младежи и родните деца на приемните родители. Този ключов приоритет за първи път е поставен от Управителния съвет на асоциацията още през 2013 година, като за последните 4 години младежката мрежа на организацията се разраства и има своите успехи. Даряването на таблетите е продължение на инициативата за подкрепа на младите хора.

“Ние вярваме, че младите хора в приемна грижа са особено важни за развитието на тази обществена грижа за деца. Техният опит е също толкова важен, колкото и на приемните родители.”, коментира Мирослав Долапчиев, председател на Националната асоциация за приемна грижа.

Партньорството между НАПГ и Холидей Хироус датира от 4 години. Традиционно двете организации, с финансовата помощ на Мтел, даряват хранителни пакети на приемни семейства в цялата страна по повод Великден и Коледа.