Тази година 111 деца и младежи от приемни семейства, които членуват в Националната асоциация за приемна грижа, ще бъдат ученици. Всеки от тях вече получи комплект с учебни принадлежности и ученическа раница от Мтел. За 2014 г. телекомът дари над 90 хил. лв. за каузата като част от социалната си програма „Приеми бъдещето“.

По повод началото на новата учебна година от 11 септември всеки посетител в магазините на Мтел ще получи като подарък учебна програма. В нея всеки ученик може да запише изучаваните предмети и лесно да следи кога през седмицата какъв учебен час има. Освен в магазините на Мтел, програмата ще се разпространява и с вестниците „Труд“ и „24 часа“ на 15 септември.

НАПГ и Мтел помагат на децата в приемни семейства. Затова в ученическата програма има кратка информация за приемната грижа, която е възможност за децата, лишени от грижите на родителите си, да израснат в семейна среда. Всички посетители в магазините на Мтел могат да подкрепят каузата, като дарят 1 лв. за развитието на приемната грижа.