Целта на линията за подкрепа на приемни семейства е да се предостави адекватна и навременна професионална психологическа и емоционална подкрепа на приемните родители до всички точки на страната.

Защо ние?

Националната асоциация за приемна грижа е родителска организация – в нея членуват приемни родители от цялата страна, които се сблъскват с различни предизвикателства в грижата за децата си. Проучване на НАПГ показва, че все повече се прекъсва връзката между приемните родители и техните социални работници, като приемните родители изпитват страх да споделят своите проблеми и трудности. Към настоящия момент много организации и структури предоставят различна подкрепа към приемните семейство, но по различни причини не всички семейства имат достъп до тях. Ние, в Националната асоциация за приемна грижа, сме далеч от мисълта, че ще успеем да покрием всички заявени потребности. Нашето желание е да предоставим качествена подкрепа с лесен достъп и то наистина до всички точки от страната ни.

Тъй като приемната грижа е самият живот, ние разбираме необходимостта от гъвкавост и ще предложим съвременен начин за достъп до професионална подкрепа – чрез онлайн консултирането.

Кои са специалистите, които консултират приемните семейства?

Сигурни сме, че за много приемни родители „специалист“ не винаги предизвиква положителни мисли. Понякога заради не толкова добър опит в общуването със специалисти, друг път – заради високите очаквания към тях. Специалистите на Националната асоциация за приемна грижа са опитни, с умения и знания в помощ на приемните родители. Те ще разчитат на партньорството на приемните родители, които търсят подкрепа.

Консултацията със специалист е напълно безплатна за приемни родители. Заявка за консултация можете да направите на тел.  0700 20 234

За да използвате услугата трябва да имате инсталиран skype

ЗАЯВКА ЗА КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТ